Analisis prosés Aliran Lapisan Carburized Nalika Ngolah Sprocket Motor

(1) Sprockets motor karburator peryogi lapisan karburasi dina permukaan waos. Nalika prosés "ékstrusi karburasi-haneut" dianggo, distribusi lapisan karburisasi caket hubunganana sareng metode deformasi tina pakakas ngawangun. Pikeun prosés ékstrusi tangensial pamisah, lapisan karburator dina gigi gigi didistribusikeun tina lapisan karburasi dina permukaan kosong silinder. Dina prosés "carburizing-warm extrusion" gears, waktos deformasi langkung pondok, sareng difusi lapisan karburisasi tiasa dipaliré. Jelas, saatos silinder janten roda gigi, luas permukaanna ningkat pisan, sareng kandel lapisan karburatorna robih pisan. Nalika lapisan carburized tangén sacara dikomprés nalika prosés ngabentuk, kandel lapisan carburized ningkat, upami henteu, kandelna turun; sareng lapisan carburized Parobihan kandel gumantung kana jumlah deformasi tangensial. Ku alatan éta, sebaran kandel lapisan karburisasi tiasa dikontrol ku cara ngadalikeun deformasi tangensial lapisan karburisasi nalika ékstrusi haneut dina pakéan.
(2) Dumasar kana pamahaman prosés ngabentuk huntu sprocket motor, sawala salajengna ngeunaan parobihan tina lapisan karburasi silinder kana lapisan karburisasi roda gigi nalika ngabentuk bagian gir: silinder diteken ku huntu bikang Beungeut lapisan carburized janten lapisan carburized tina bagéan root gear. Parobihanana kedah tina permukaan silinder kana permukaan akar waos, sareng anu mimitina éta ilubiung dina deformasi, langkung ageung tingkat penyuluhanna, ipisna lapisan karburisasi; sabalikna, kusabab ékstrusi maot Nalika tekanan ngajantenkeun bagian cekung tina bagian tekanan janten akar huntu, logam tina bagian tekanan tina paeh antara logam sareng bagian radial tina logam janten puncak waos bagian, bagian tina logam ieu dikomprés ku dua huntu beulah dieureunkeunna di luhur, teras Kandel lapisan karburasi ningkat; nalika deformasi ningkat, upami kontak sareng kapang bikangna janten cekelan gesekan tina cet bikangna, kandel lapisan karburasi tiasa dikirangan nalika manjang lumangsung.


Pos waktos: Jul-07-2020