Setrés perlakuan panas sareng klasifikasi sprocket motor

Setrés perlakuan panas tiasa dibagi kana setrés termal sareng setrés jaringan. Distorsi perlakuan panas tina workpiece mangrupikeun akibat tina gabungan pangaruh setrés termal sareng setrés jaringan. Kaayaan setrés perlakuan panas dina workpiece sareng pangaruh anu disababkeun béda-béda. Setrés internal disababkeun ku pemanasan atanapi tiis henteu rata disebut setrés termal; setrés internal disababkeun ku waktos henteu sami tina transformasi jaringan disebut setrés jaringan. Salaku tambahan, setrés internal disababkeun ku transformasi henteu rata tina struktur internal tina workpiece disebut stres tambahan. Kaayaan setrés terakhir sareng ukuran setrés tina workpiece saatos perlakuan panas gumantung kana jumlah setrés termal, setrés jaringan sareng setrés tambahan, anu disebat résidu résidu.
Distorsi sareng retakan diwangun ku workpiece salami perlakuan panas mangrupikeun akibat tina gabungan pangaruh tina stress internal ieu. Dina waktos anu sasarengan, dina pangaruh setrés perlakuan panas, sakapeung hiji bagian tina bahan damel dina kaayaan setrés tarik, sareng bagian sanésna dina kaayaan setrés komprési, sareng kadang-kadang distribusi kaayaan stres unggal bagian tina bahan damelna tiasa rumit pisan. Ieu kedah dianalisis numutkeun kaayaan anu saleresna.
1. setrés termal
Setrés termal nyaéta setrés internal disababkeun ku ékspansi jilid henteu rata sareng kontraksi disababkeun ku béntenna pemanasan atanapi laju pendinginan antara permukaan bahan padamel sareng tengah atanapi bagian ipis sareng kandel nalika dirawat panas. Sacara umum, langkung gancang tingkat pemanasan atanapi pendinginan, langkung ageung setrés termal dihasilkeun.
2. Tekanan jaringan
Setrés internal dihasilkeun ku waktos henteu sami tina parobihan volume spésifik disababkeun ku transformasi fase disebut stress jaringan, anu disebut ogé stres transformasi fase. Sacara umum, langkung ageung volume spésifik sateuacan sareng saatos transformasi struktur jaringan sareng langkung ageung bédana waktos antara transisi, langkung ageung setrés jaringan.


Pos waktos: Jul-07-2020